Fiber Lazer Markalama Makinelerinin Sektörlere Göre Kullanımı

Fiber Lazer Markalama Makinelerinin Sektörlere Göre Kullanımı

Endüstrinin gelişimi ve artan tüketim ihtiyaçlarıyla orantılı olarak fabrikalardaki üretimin artmasıyla birlikte, ürünlerin takip edilebilir olması, ürünlerin markalanmalarındaki geçen sürenin artması, 24 saate varan uzun ve zorlu mesai sürelerinde markalamaya yetişememe gibi sorunlar çıkmaya başlamıştır. Gelişen lazer teknolojileriyle birlikte üretilen fiber lazer markalama makineleri başarıyla bu gibi sorunların üstesinden gelmektedir.

Fiber Lazerlerin Fabrikalarda Kullanım Alanları Nelerdir?

Günümüzde fiber lazer markalama makinelerinin kullanımı yaygın oluğu fabrikaların ihtiyaçları doğrultusunda, üretim hattına entegrasyonu, kolay kullanımı, parça başına düşük markalama süreleri, bakım ve sarf malzeme gerektirmemesi, atık üretmemesi ve 100.000 saate kadar kullanım ömrü ile çözümler sunan fiber lazer markalama makineleri ile demir, paslanmaz çelik, alüminyum, bakır, galvaniz kaplama, plastik, deri vb materyallerde;

Markalama,  Lazer Kazıma, Boya kazıma, Deri işleme, QR Kod ve Barkod, Yazı Markalama, Seri Numarası

  gibi işlemler etkili ve hızlı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Özellikle Türkçe dil desteği ve kullanımı kolay program ara yüzü sayesinde cihazı kullanacak olan operatörlerin parça başı işlem süreleri kısalmakta, hata oranı en aza inmektedir. Böylelikle fiber lazer markalama makineleri fabrikaların üretim süreçlerine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadırlar.


Fiber Lazer Markalama Makineleri Hangi Sektörlerde Kullanılmaktadır?

Fiber lazer markalama makineleri birçok sektörde kullanılmakta olup özellikle yarı mamul ve mamul üretimi yapan fabrikalarda yerlerini almaktadırlar. 


Otomotiv Sektörü , Uzay, Gemi İnşaatı, Uçak Sanayi, Savunma Sanayi, Elektrik – Elektronik Sanayi, Medikal Malzemeler, Mücevher ve Kuyumculuk, Züccaciye İmalatı, Güneş Enerji Panelleri ve Sistemleri, Tüm İmalat Sanayi

Bu gibi sektörlerde üretilen ürünleri oluşturan parçaların takip edilebilir olması için seri numarası, üretim tarihi, Qr Kod veya barkod gibi değişkenler kullanılarak markalama yapılmaktadır.

Fabrikaların üretim hatlarına entegre edilmesiyle birlikte işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda hızlı ve etkili çözümler sunan fiber lazer markalama makinelerinin doğru seçilmesi ise burada dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biridir. Yapmak istediğiniz işleme ve materyale göre üretim hattınıza entegre etmeniz gereken fiber lazer markalama makineleri farklılık göstermektedir.

ODMTech olarak işletmelerin ideal lazer fiber markalama makinelerini seçebilmeleri için işetmelerin 

Yapmak istediği işlem, İşlem yapacağı materyaller, İşlem yapılacak parça adedi, İşlem süreleri

Ve buna benzer farklı bilgilerden yola çıkarak fabrikaların üretim süreçlerine en uygun lazer fiber markalama makinelerini birlikte seçiyoruz.

Siz de fiber lazer markalama makinelerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak ve işletmenizin ihtiyaçlarını belirlemek için bizlere ulaşabilirsiniz.


ODMTECH İLETİŞİM FORMU