Fiber Lazer Markalama Parametreleri

Fiber Lazer Markalama Parametreleri

Fiber lazer markalama parametreleri, markalama yapılacak malzemenin türüne, kalınlığına ve istenen markalama derinliğine göre değişebilir.


ODMTech markalı lazer markalama cihazlarında genel kullanılan lazer markalama parametreleri şunlardır:

  - Lazer dalga boyu: 1064 nm
  - Lazer gücü: 20 - 50 Watt arası
  - Hız: 100 - 8000 mm/sn arası
  - Frekans: 30 - 60 kHz arası ( bu aralık 1-4000 KHz arasında opsiyonel olarak sunulmaktadır.)
  - Tarama sıklığı: 0.001 - 0.1 mm arası yaygın kullanılmaktadır.

Ancak bu parametreler markalama yapılacak malzeme türüne göre değişebilir. Bu nedenle, doğru fiber lazer markalama parametreleri için markalama yapılacak malzemenin özellikleri dikkate alınmalıdır.

Parametre ayarlarında önemli diğer bir husus ise makinenin sahip olduğu lens ve Galvo tarama kafasıdır.

Galvo lazer başlığına sahip makinelerde , odak mesafesi lens tipine ve lazerin dalga boyuna bağlı olarak değişebilir. Genellikle, odak mesafesi 100 mm ila 440 mm arasında değişebilir. Ancak, farklı lenslerin farklı odak mesafeleri vardır ve her biri için farklı parametreler gereklidir.

ODMTECH müşterileri için hazırladığı Videolu eğitim setinde markalama parametrelerini malzeme cinsine göre detaylı anlatmaktadır. Makinelerde maksimum verim ve doğru sonuçları alabilmeniz için Markalama parametrelerini iyi derecede bilmek önemlidir.

Örnek olarak 20 Watt 110 * 110 mm çalışma alanına sahip fiber lazer markalama makinesiyle Alüminyum malzeme üzerine kazıma yapmak için; düşük hız ,yüksek güç ve sık tarama yapmalıyken, ABS plastik markalamak için yüksek hız, düşük güç ve geniş tarama sıklığı kullanmanız malzemede hasar oluşmasını engelleyecektir.

Eğer 30 cm * 30 cm geniş markalama alanına sahip bir makineye ihtiyaç duyuyorsanız unutmamalısınız ki, çalışma alanı büyüdükçe lens odak mesafesi artar buda lazer ışığının etkisini azaltacağından normal şartlarda 110 luk lensle 20 Wat lık bir makinede elde ettiğiniz sonuç için 300 lük lenste 50 Watlık bir makineye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Fiber Lazer Markalama Makinesi alımı yapmadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemeniz çok önemlidir. Örnek olarak Çalışacağınız malzeme, günlük markalama adeti, istenilen markalama derinliği, tek seferde ki markalama alanı gibi faktörler doğru makine seçimi için önemlidir.

ODMTECH İLETİŞİM FORMU