İmalat Sanayide Fiber Lazer Markalama Makinelerinin Kullanımı

İmalat Sanayide Fiber Lazer Markalama Makinelerinin Kullanımı

 İmalat sanayi, hammaddelerin ve yarı mamullerin insan gücüyle ya da makinelerle işlenmesiyle mamullere ya da endüstriyel ara ürünlere dönüştürülmesidir. Genel olarak ağır sanayi ve hafif sanayi olmak üzere ikiye ayrılırlar. 

Sanayi devrimiyle birlikte ham maddelere ve ara mamullere olan talebin artmasıyla hızlı bir şekilde gelişen İmalat sanayi, günümüzde devletlerin ekonomileri içerisinde en büyük paylara sahiptirler. Bu derece öneme sahip olan sanayi kuruluşlarının en önemli hedeflerinden biri kuşkusuz üretim maliyetlerini düşürmek istemeleridir. Bu sanayi kuruluşlarında eskiden insan gücü çok fazla yer alıyorken günümüzde yüksek teknoloji kullanılarak minimum insan müdahalesine ihtiyaç duyan otomasyonlaştırılmış, hızlı ve güvenli makine ve ekipmanlar yerlerini almaktadır. 

Yüksek teknoloji ürünlerinden biri olan Fiber Lazer Markalama Makineleri; minimum insan müdahalesi ihtiyacı, üretim bantlarına entegre edilebilmesi, hızlı, güvenli ve bakım maliyetleri çok düşük olması sebebiyle sanayi kuruluşları için önemli bir yere sahiptirler. 


AĞIR SANAYİDE FİBER LAZER MARKALAMA MAKİNELERİNİN KULLANIMI

Yatırım ve işletim maliyetleri oldukça yüksek olan ağır sanayiler; makine, kimya, demir-çelik, otomotiv, plastik gibi başlıca alanları içinde barındırmaktadırlar. Üretim hattında ve sonrasında ürün takip edilebilirliğinin önemli olduğu bu sanayi kuruluşlarında, üretilen ürünlerin günlük üretim adetleri yüksek olması ürün takip edilebilirliğini zorlaştırmaktadır. Fiber lazer markalama makineleri ağır sanayi işletmelerinin markalama ihtiyaçları için en uygun yöntemlerden biridir.



HAFİF SANAYİDE FİBER LAZER MARKALAMA MAKİNELERİNİN KULLANIMI

Yatırım ve işletme maliyetleri ağır sanayi kuruluşları kadar olmayan, genellikle ara mamullerden üretim yapan hafif sanayi kuruluşları, ağırlıklı olarak farklı ara mamulleri bir araya getirerek katma değeri yüksek ürünler imal etmektedirler. Üretilen ürünlerin çoğunluğu son kullanıcıya hitap etmesiyle tüketim malları sanayi olarak ta adlandırılabilir. Günlük hayatta kullandığımız metal malzeme ve ekipmanların üretimi, tekstil, gıda, elektronik gibi alanlar başlıca örnekleridir. Bu sanayi gruplarının, takip edilebilirlik ve markalama ihtiyaçları için en uygun çözümleri fiber lazer markalama makineleri sunmaktadır.
Bizler farkında olmasak ta fiber lazer markalama makinelerinin günlük hayatımızda kullandığımız çoğu ürünlerin üretilmesinde ki önemi oldukça yüksektir.  Fiber lazer markalama makinelerinin; düşük güç tüketimi, minimum personel ihtiyacı, üretim hattına entegre edilebilmeleri, hızlı ve kolay kullanımı, hata oranlarının çok düşük olması, sarf malzeme ihtiyaçlarının olmaması, bakım maliyetlerinin oldukça düşük olması ve kaliteli sonuçlar elde edilmesi vb. avantajlara sahip olması nedeniyle imalat sanayi sektörleri tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir.



ODMTECH İLETİŞİM FORMU